Hoe uw video in de kijker zetten?

YouTube, Dailymotion, Vimeo, Facebook, Instagram, Snapchat zijn tegenwoordig belangrijke spelers geworden. Doordat videocommunicatie zich meer en meer ontvouwt, kan dit een belangrijke hefboom zijn om in uw digitale strategie te integreren. Aangezien dit het meest gebruikte en boeiende formaat op internet is. Een goede video maken is de eerste stap. Het moet emoties overbrengen, aandacht trekken en aantrekkelijk genoeg zijn om gezien te worden. De sfeer en expertise van uw bedrijf moet aanwezig zijn. Naast het realisatieaspect is er ook dat van diffusie. Dit wordt het onderwerp dat we vandaag in dit artikel zullen bespreken.   

Het eerste punt dat we bespreken, wordt door onze firma Bizbook Channel beheert. Graag geven we u wel een overzicht van aandachtspunten waar u rekening dient mee te houden. Op deze manier kan het plaatsen van een video op YouTube interessant zijn. Bovendien adviseren wij u om even stil te staan bij het tweede punt in ons artikel. We laten u zien hoe u uw bedrijfsvideo kan promoten.

1. Plaats uw bedrijfsvideo op YouTube

 

U hebt kunnen merken dat de mensen die de verspreiding van uw video mogelijk maken steeds talrijker zijn. We raden u aan om u eerst tot YouTube te richten. De op een na grootste zoekmachine na Google. Naast zijn bekendheid is YouTube sinds 2006 een dochteronderneming van Google. Dit zal uiteraard een invloed hebben op uw SEO.

Om uw video beter zichtbaar te maken, moet u uw video verbeteren. Maar hoe doet u dit?

Definieer uw sleutelwoorden

Om sleutelwoorden te genereren, moet u zich afvragen welke vragen de internetgebruikers zich kunnen stellen om informatie over uw bedrijf te vinden en deze zo goed mogelijk te beantwoorden.

Laten we een voorbeeld nemen: U bent eigenaar van een fastfoodketen en zou graag willen weten welke zoekwoorden ertoe leiden dat gebruikers uw video bekijken. Hier zijn voorbeelden van vragen die het makkelijker maken om naar sleutelwoorden te zoeken.

Waar kan men originele burgers eten in Brussel?; Waar eet men de beste huisgemaakte frieten?; Waar serveert men vlees van Belgische herkomst?

Neem de tijd om een beschrijving voor uw video te maken door eerder gedefinieerd sleutelwoorden te integreren.

YouTube analyseert de inhoud van de beschrijving om te beoordelen waar uw video over gaat. De overgrote meerderheid van YouTube video’s hebben geen beschrijving. Dit kan in uw voordeel werken. Begin uw tekst op een aantrekkelijke manier. Denk er aan om backlinks te plaatsen, zo genereert u verkeer naar uw website én voeg de links naar uw sociale netwerken.

Geef uw videobestand een naam die trefwoorden bevat

Welke link is naar uw mening het meest relevant voor YouTube? MOV_040.mp4 of Originele_burgers _in_Brussel.mp4?

Voel u vrij om tags te gebruiken

Gebruik 7 à 14 tags per video. Beperk uzelf niet tot degene die Google u aanbiedt.

Moedig de gebruikers aan om uw video te liken, te delen en erop te reageren

YouTube houdt niet alleen rekening met de inhoud van uw video, maar ook met de betrokkenheid. Om te weten of uw inhoud belangrijk en interessant is, controleert YouTube het percentage mensen dat uw video bekijkt en becommentarieert, maar wordt ook de inhoud van reacties gecontroleerd. Als u het meeste uit uw video wilt halen, aarzel dan niet om uw gebruikers erbij te betrekken en hun mening te vragen. Alleen het uploaden van uw video zal niet voldoende zijn.

2. Integreer uw video in al uw marketingmateriaal

Gebruik uw eigen communicatiekanalen

Website

Zet uw video op uw website, bij voorkeur bovenaan de pagina, zodat uw bezoekers niet naar beneden hoeven te scrollen.

Nieuwsbrief

Deel uw video met uw klanten, door hen de link te sturen in uw volgende nieuwsbrief. Doe hetzelfde voor uw nieuwe klanten. Heet ze welkom door de link in uw welkomstmail te plaatsen.

Schermen

Plaats een scherm bij de receptie, in de wachtkamer of op uw kantoor en zend uw video uit. Dan krijgen de bezoekers de gelegenheid om uw video gedurende hun wachttijd te bekijken. Geniet ook van de aanwezigheid op een beurs om uw video uit te zenden, het zal de aandacht van voorbijgangers trekken.

Integreer uw video op Facebook

Facebook biedt voortdurend nieuwe manieren aan om via video te communiceren. Het is nu mogelijk om uw video op de cover van uw Facebookpagina te integreren. Tevens kan u uw video op de Facebook muur plaatsen. Facebook heeft een positief effect op het aantal weergaven van een video. Alle berichten kunnen snel viraal gaan. Wanneer een vriend een video plaatst, bent u geneigd deze te bekijken, te liken en te delen.

Integreer uw video op LinkedIn

Naast het plaatsen van uw video op uw bedrijfspagina, denk er ook aan om van uw medewerkers uw beste ambassadeurs te maken. Vraag hen om de video te posten en daarbij een link te plaatsen naar uw website.

Bronnen

  • webmarketing-com.com (integrer-video-strategie-marketing)

  • contentanimators.com (10-simpele-tips-om-meer-video-views-te-genereren)

  • creatoracademy.youtube.com (descriptions?hl=nl#strategies-zippy-link-7)

  • socialwebstudio.ca (5-videos-inspirantes-pour-votre-couverture-facebook)

© Bizbook Channel 2014, All rights reserved - Bedrijfsnummer: 0468.561.072